Zaključno sa 10.12.2009. godine, prema podacima Nacionalne referentne laboratorije za respiratorne viruse Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak, potvrđeno je 5 slučajeva obolevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1) na teritoriji Zapadnobačkog okruga. Potvrđeni laboratorijski slučajevi su sa područja Ruskog Krstura, Stapara, Karavukova i Sombora. Najveći broj laboratorijski potvrđenih slučajeva u ovom periodu su osobe uzrasta 30–64 godina.

Registrovan je 1 smrtni ishod od ove vrste gripa.

Na današnji dan na bolničkom lečenju nalazi se 21 osoba sa oboljenjem sličnom gripu, od kojih je 1 osoba na respiratoru.

Najveći broj obolelih od oboljenja sličnih gripu registrovan je u 46. nedelji, a nakon toga broj obolelih postepeno opada. U 48. nedelji broj oboljenja sličnih gripu u svim uzrasnim grupama je u opadanju, osim u uzrasnim grupama 5–14 godina i 15-29 godina, u kojima se registruje porast broja obolelih. Ovo su uzrasne grupe sa najvećom učestalošću obolevanja.

U 49. nedelji uočava se trend porasta obolevanja u svim uzrasnim grupama, osim  u uzrasnoj grupi starijih od 65 godina gdje imamo smanjenje obolevanja.