Zavod za javno zdravlje Sombor je  zdravstvena ustanova na više nivoa zdravstvene zaštite.  Kao visokospecijalizovana javno zdravstvena ustanova, Zavod pruža specijalizovane preventivne – javno zdravstvene i laboratorijsko  dijagnostičke usluge zdravstvenim ustanovama /pacijentima i društvenoj zajednici.

Kvalitet rada i usluga je zasnovan na angažovanju kompetentnih kadrova, savremenim medicinskim tehnologijama, kao i razvoju odnosa uzajamnog poverenja i zajedničkih vrednosti između korisnika  i zaposlenih.

Poboljšanje zdravlja i kvaliteta života pacijenata je naš osnovni cilj te je zadovoljenje njihovih zahteva, potreba i očekivanja prioritetni zadatak svih zaposlenih u Zavodu.

Laboratorija obavlja ispitivanja shodno zakonima i propisima , a na principu dobre laboratorijske prakse , uvodeći u svoj rad nove metode i analize shodno materijalnim mogućnostima naše Ustanove.

Poverenje u kvalitet i rezultate ispitivanja ostvaruje se:

 • Stalnim usavršavanjem i edukacijom svakog zaposlenog
  Pravilnim korišćenjem opreme, održavanjem i proverom tačnosti rada aparata u definisanim intervalima.
  Primenom standardnih i potvrđenih metoda ispitivanja
  Kontrolom kvaliteta ispitivanja i učešćem u međulaboratorijskim uporednim ispitivanjima.
  Korišćenjem zaštitnih sredstava i primenjivanjem svih zaštitnih mera koje zahtevaju postupci ispitivaja , uzorci i oprema.
  Nadzorom postupka ispitivanja
  Primenom i sprovođenjem dokumentovanog Sistema upravljanja kvalitetom

Na rad laboratorije ne sme biti bilo kakvog spoljašnjeg ili unutrašnjeg uticaja.

Rukovodstvo Zavoda će u skladu sa raspoloživim resursima obezbeđivati sprovođenje politike kvaliteta što očekujemo i od svih zaposlenih u laboratoriji.