I ove godine je raspisan NAGRADNI KONKURS za decu PREDŠKOLSKOG uzrasta, učenike OSNOVNIH škola za 2 kategorije: I-IV i V-VIII razreda, za likovne i literarne radove na temu „SVI ZAJEDNO DO LEPOG OSMEHA.

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” i Stomatološki fakultet Univerziteta u Beogradu i ove godine organizuju XX Nedelju zdravlja usta i zuba od 10. do 16. maja 2010. godine koja predstavlja ove sveukupne  aktivnosti za očuvanje i unapređenje zdravlja usta i zuba stanovništva Srbije, sa porukom (sloganom)

“SVI ZAJEDNO DO LEPOG OSMEHA”

CILJEVI NEDELJE ZDRAVLJA USTA I ZUBA SU:

  • da se privuče pažnja javnosti na značaj zdravlja usta i zuba, kao važne komponente opšteg zdravlja,
  • da se informiše stanovništvo o metodama za sprečavanje bolesti usta i zuba i da se pruži podsticaj za njihovu široku primenu,
  • da se mobilišu svi segmenti društva da prema svojim obavezama i mogućnostima daju doprinos promociji, unapređenju i očuvanju opšteg i posebno  zdravlja usta i zuba,
  • da se motivišu zaposleni u službama za zaštitu zdravlja usta i zuba da primenjuju integrisani pristup u terapiji oralnih bolesti.

Nosioci ovih aktivnosti za teritoriju svake opštine su službe stomatološke zaštite iz domova zdravlja, okružni instituti i zavodi za javno zdravlje sa teritorije Republike, uz aktivno učešće privatne stomatološke prakse.

Nedelja zdravlja usta i zuba je period kada se intenziviraju aktivnosti na promociji zdravlja usta i zuba koje se sprovode tokom cele godine.

Aktivnosti u Nedelji zdravlja usta i zuba treba da pruže stručnu, društvenu i medijsku podršku merama za očuvanje i unapređenje zdravlja usta i zuba. Podsećamo Vas da je posebno značajno da se u ove promotivne aktivnosti uključi lokalna zajednica: opštinske vlasti, privreda, vodoprivreda, prehrambena industrija, predškolske i školske ustanove, sredstva informisanja, privatni preduzetnici i drugi, kao stalni učesnici u promociji zdravlja i oralnog zdravlja i naravno u toku kampanje Nedelja zdravlja usta i zuba.

I ove godine je raspisan NAGRADNI KONKURS za decu PREDŠKOLSKOG uzrasta, učenike OSNOVNIH škola za 2 kategorije: I-IV i V-VIII razreda, za likovne i literarne radove na temu „SVI ZAJEDNO DO LEPOG OSMEHA.

Radove dostaviti do 1. juna 2010. godine, u Zavod za javno zdravlje, Vojvodjanska 47, 25000 Sombor. Tel.: 025/ 22-888, E-mail: vaspitanje@zzjzsombor.org

Dodela nagrada na republičkom nivou obaviće se u junu 2010. godine na svečanoj manifestaciji u Institutu Batut, Beograd.

Slika prošlogodišnjeg pobednika na konkursu