У оквиру пројекта „Mos-Cross2“, 9. јула 2021. године, одржан је 1. састанак чланова пројектног тима. Састанку су присуствовали чланови пројектног тима, то јест представници Наставног завод за јавно здравство Осјечко-барањске жупаније (водећи партнер на пројекту), представници Завода за јавно здравље Сомбор, Завода за јавно здравство Пожешко-славонске жупаније, Фонда „Европски послови“ АПВ, као и представници Института за јавно здравље Нови Сад  (партнери на пројекту).
Циљ пројекта је контрола и побољшање система контроле комараца у прекограничном подручју Хрватска–Србија, а пројекат је од изузетног значаја јер доласком нових сојева комараца, долази до могућности појаве нових болести, а то је нешто над чим здравствене установе благовремено морају вршити надзор и контролу.
Укупна вредност пројекта износи 959.670,78 евра, од чега је вредност донације 815. 720,14 евра.
Током састанка разговарало се о разним изазовима са којима се пројектни партнери сусрећу, али је закључено да тренутно нема  проблема у реализацији самог пројекта. Партнери су имали прилику да обиђу лабораторије за ПЦР тестирање, за анализу изолованих вируса, као и просторије за храњење патогена.