Чланови пројектног тима су, 9.марта 2023. године у Новом Саду, у оквиру теренске посете, обишли светлеће инфо-паное (билборде) који привлаче и убијају комарце.

Том приликом, чланови пројектног тима са Института за јавно здравље Војводине и Фонда „Европски послови“ представили су конструкцију и дизајн паноа за сузбијање комараца постављених на подручју Западнобачког и Јужнобачког округа осталим пројектним партнерима.

На Пројектном састанку, 10.марта 2023. године у Новом Саду, били су присутни сви чланови пројектног тима – представници Наставног завода за јавно здравство Осјечко-барањске жупаније, Завода за јавно здравство Пожешко-славонске жупаније, Завода за јавно здравље Сомбор, Фонда „Eвропски послови“, као и организатор састанка – Институт за јавно здравље Војводине.

Водећи партнер на пројекту упознао је чланове пројектног тима са дешавањима из претходног периода, као и са модификацијама и активностима у новим пројектним периодима. Представници пројектних партнера изнели су своје досадашње активности, као што су: постављање светлећих паноа, узорковање комараца, резултати анализа, подела клопки стaновништву, те су изнели и планове за следеће периоде. Партнери су упознати и са израдом едукативног материјала и мобилне апликације.