“Unapređenje mentalnog zdravlja porodice – Podrška od samog početka” je programski zadatak  u okviru Posebnog programa iz oblasti javnog zdravlja AP Vojvodine za 2023. godinu, koji sprovodi Institut za javno zdravlje Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo AP Vojvodine, a u saradnji sa zavodima za javno zdravlje u Vojvodini.

Ovaj programski zadatak je prvi put predstavljen 2020. godine. Uz slogan „Podrška od samog početka“, programski zadatak ima za cilj da osnaži porodicu od momenta formiranja partnerskog odnosa i odluke o zajedničkom životu, preko momenta planiranja roditeljstva i životnih događaja i izazova koji mogu da prate taj period, te nastavlja da prati teme koje se tiču roditeljstva i razvojnih zadataka dece predškolskog i školskog uzrasta.

Ove godine, u okviru programskog zadatka, bavili smo se temama podrške roditeljima dece starijeg osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Pozivamo vas da pročitate naše psihološke tekstove koji se nalaze na posebnom sajtu programskog zadatka i pronađete brojne savete iz oblasti roditeljstva.

Više o ovogodišnjim temama možete pročitati u brošurama koje se mogu preuzeti klikom na sledeće linkove:

Brošure koje smo pripremili u periodu od 2020. do 2022. godine možete preuzeti klikom na sledeće naslove:

Za sve informacije o programskom zadatku pozivamo vas da pratite naš Fejsbuk  i Instagram profil.